Månadens Instruktör: Katerina Sparr Holinkova

Som vi längtat efter att få presentera ännu en “Månadens Instruktör” för dig.
Denna gång handlar det om en cool katt som gick sin utbildning i januari 2015.
Sedan dess har hon presenterat AfHo på konvent, hon har styrt upp – och gjort succé med – ett AfHo Dance Battle på sin arbetsplats, och hon har flyttat till en ny stad där hon introducerat AfHo på gymmet.
Låt oss presentera Katerina Sparr Holinkova

kattaansikte
När vi fick upp ögonen för henne första gången bodde hon i Malmö men  numera hittar du henne i Eskilstuna där hon instruerar AfHo på Nordic Wellness SÖNDAGAR 17.00

 – Vad är roligast med att instruera AfHo? 
Möjligheten att repetera koreografin så att alla verkligen kan lära sig den.
Jag kan ibland känna att andra koncept tappar deltagare då utlärningen går för fort och medlemmar inte hänger med för att det blir för svårt.
Jag älskar också hur de olika blocken går att variera i all oändlighet. Några av mina absoluta favoritlåtar har också dykt upp på AfHo’n under åren, då klappar hjärtat till lite extra.
Det jag tycker om allra mest är folks först lite suspekta inställning till AfHo, och hur de efter klassen är helt lyriska, lyckliga och omvända  – ” Det här var ju JÄTTEROLIGT och inte alls så svårt jag trodde”

 

 – Du har bott/jobbat i olika städer i Sverige och kört – har det varit någon skillnad på AfHo-klientelet? 
Jag började köra AfHo på Medley i Salem samt på Scanias gym Gröndahl i Södertälje. Det som var den största skillnaden mellan medlemmarna var att jag på Medley hade mitt crew som alltid kom på mina klasser oavsett om jag dansade Bodyjam eller AfHo.
Medlemmarna på Medley älskade dans och på Gröndahl var omsättningen större av medlemmar. Det blir ju en viss stämning när man lär känna sina deltagare, mer personligt jämfört med om det är nya människor hela tiden.
Dock träffade jag en tjej på Scanias gym, som alltid kom på mina AfHo-klasser, som jag idag är väldigt bra vän med.
Vi fick barn nästan samtidigt, så tack vare AfHon kan man säga att jag fått en vän för livet 🙂
Jag har precis börjat köra AfHo nu på Nordic Wellness i Eskilstuna så jag har inte så mycket att jämföra med.
Men efter de gånger jag haft klassen så känner jag att medlemmarna älskar konceptet. Det är enkelt och svettigt, och det är det medlemmarna här vill ha, så jag hoppas på att få ett eget crew med tiden även här.

 

 – Du organiserade ett AfHo-battle på din förra skola – kan du berätta lite om det – hur det kom till, och vad tyckte eleverna om det? 
Jag jobbade som kurator på en grundskola, och under en vecka varje vårtermin har skolan något de kallar för “Hälsovecka”
Jag tänkte att;  hur kan jag med dans förena skolans alla elever?
Jag är av inställningen att alla kan dansa, bara man vill, så jag föreslog att vi skulle ha ett dansbattle på skolgården i slutet på Hälsoveckan.
Jag styrde upp och bokade in ett klassrum under ett par dagars tid där elever fick komma för att lära sig ett AfHo-block. Sedan samlades alla elever på skolgården för att utmana varandra i ett battle. Både personal och elever deltog och det blev en dundersuccé som man pratade om flera månader efter att det ägt rum.
Detta filmklipp fick flest likes på skolans facebook och kommentarer från föräldrar och övriga vällde in och var bara positiva. Jag tänker att dans kan förena så många.
Trots våra olikheter så kan vi alltid hitta något gemensamt, och dansen kan vara det som förenar både barn, ungdomar och vuxna.

 

 – Vad är ditt bästa tips till en ny deltagare som kommer och vill testa AfHo? 
Dans ska vara roligt. Gruppträning är träning och ingen uppvisning på Broadway. Jag brukar alltid säga till deltagarna att glädjen är det centrala. Att fokusera på att röra benen i första hand och sedan lägga på armar i andra hand. Är det något steg som inte vill sätta sig så är det ok att köra sin egna grej istället.
Det största steget till att våga dansa är att ta sig till klassen. Sedan brukar det lösa sig. Men helt enkelt, inte ha så höga krav på sig själv. Dansa för att man tycker det är roligt. Jag är överlag av inställningen att träningen ska vara något roligt, annars blir det inte av.
 – Har du något speciellt AfHo-minne som du vill dela med dig av?
Alla AfHo-klasser är ju magiska, men när jag presenterade AfHo på Medleys konvent i Sollentuna, Oktober 2015 så var det något utöver det vanliga.
Det var ett litet konvent, men jag fyllde upp klassen med säkert 30-40 deltagare där varenda en fullkomligt lyste av lycka!
Det var stort för mig.
Sedan är jag otroligt tacksam för de gym jag jobbat på som tagit in konceptet, som vågat testa något nytt.

Vi säger stort TACK till Katerina för att du är så grym, engagerad, dedicerad och en fantastisk ambassadör.

kattaafho    kattaaction

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *