Månadens Instruktör: Olle Rehnqvist

Oktobers “månadens instruktör” som du ska få lära känna lite bättre är en Stockholmskille som – förutom att vara en fantastisk instruktör – är lärare, DJ och pappa.
Det är inte vilken DJ som helst heller, utan AfHo’s absoluta favoritDJ som har varit (och är) en stor inspirationskälla och bollplank när det gäller musiken i konceptet.
Olles energi och dansglädje smittar av sig  – och han kan få igång även den tröttaste deltagaren.
Du hittar honom på SATS Hötorget, TISDAGAR 17.15
På instagram heter han: @ollerehnqvist
VI råkar också veta att Olle ska presentera AfHo på ett stort event i Norge under hösten – så vi passar på att önska honom LYCKA TILL

Vad är det som gör det kul att undervisa AfHo – för just dig? 
– För mig ligger charmen med AfHo i kontrasterna. Känslan av något uråldrigt och vilt i afro kombinerat med det tekniska och sofistikerade i house. En annan viktig komponent är anpassningsbarheten.
Som erfaren dansare kan du bli utmanad att pusha dina gränser koreografiskt, men även individer som tar sina första danssteg kan gå från en AfHo-klass tillfredställd.

Har du någon favoritrelease? Eller kanske i ditt fall,  någon favvo-AfHo-låt? 
– Jag har många favorit-AfHolåtar.
Jump & Sweat av Garmiani, Yalem av Jetfire och Drop it Down low av Henry Fong för att nämna några som jag tycker fångar konceptets själ musikaliskt.
En favoritproducent som dykt upp i AfHo-mixarna vid ett flertal tillfällen är KSHMR som gör otroligt bombastisk och dramatisk house med bra vocals. Ett exempel är Invisible Children som var med i AfHo #13.

Ok, vi spinner vidare på musiken lite – vad är det med den som du går igång på? 
– Musiken i AfHo är jätteviktig för att göra klassen levande och hitta rätt känsla. För min del är det ofta en bra balans mellan de olika elementen som är viktigt för att hitta den. Tunga beats och lite galna synthar i elektrohousen blandat med mer tribal-inslag, både i klassisk stil men också i grym tribal house.
När det gäller vocals får det gärna vara chants på ett språk som låter exotiskt vilket bidrar till en internationell och etnisk känsla.

Vem ser du som den “typiska AfHo-deltagaren”? Finns det någon sån? 
–  Jag upplever att en typisk deltagare på mina klasser har en ambition att utmana sig själv koreografiskt men framför allt vill ha en bra cardio-workout.
AfHo är verkligen en dansklass i träningsformat vilket gör att träningseffekten ofta värderas högt hos de som går på mina klasser.

Har du något AfHo-minne utöver det vanliga som du skulle vilja dela med dig av?
– I en release för något år sedan fanns det ett steg jag valde att benämna flax (med armarna). Efter klassen myntade jag och deltagarna #fettmedflax för att definiera vad vi egentligen sysslar med under klasserna
TACK snälla Olle för att du levererar grymma klasser med så mycket själ, hjärta och energi – och tack för att du tog dig tiden att dela med lite av dig själv till AfHo.se
OLLE 1
OLLE 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *