Månadens Instruktör: Sofie Ström

Den första AfHo-stjärnan vi vill lyfta – och låta dig lära känna lite bättre är en fantastisk tjej/kvinna som bor i Malmö.
Hon älskar att dansa -och vi vet att hon sen gammalt älskar just house.
Vi misstänker också att hon är ganska morgonpigg  – för vem föreslår annars att ha en AfHo-klass 07.35 på morgonen – och lyckas med att få dit massa folk som dansar järnet den tiden på dygnet.
Hur coolt är inte det?

Låt oss få presentera Sofie Ström, som gör succé på Aerobic Weekends Träningsresor all over the place och självklart på sina hemmagym i Malmö: Nordic Wellness Folkets Park & Nordic Wellness FairPlay

Varför tycker du om att undervisa AfHo?
Jag tycker inte bara om – jag älskar att undervisa AfHo!
Vi har alltid mycket material att förnya klassen med och jag får chans att jobba på mitt ledarskap och göra varje klass unik bara genom att ändra lite i utlärningen.
Till exempel så gillar jag att slänga om ordningen på blocken eller lära ut sista blocket först för att får deltagarna att alltid vara på hugget och ta in vad vi gör.

Vad märker du att dina deltagare går igång på?
Det jämna flödet av ny koreografi, små överraskningar i uppbyggnadsfasen, de lite svårare house-kombinationerna och när det blir riktigt bra tryck i musiken.

Har du någon favoritrelease (eller favoritsteg/move) all time?
I release #9 så har jag ett favoritblock –  som jag rätt snabbt in på den releasen upptäckte att den var helt klockren att lära ut till två specifika låtar i musiken.
Det blev som en koreografi i koreografin.
Jag har plockat tillbaka det blocket (och musiken) flera gånger när vi har specialklasser och det har blivit lite av mitt “signum” för deltagarna.

Har du något alldeles speciellt AfHo-minne/anekdot du vill dela med dig av?
Efter att jag gått utbildningen så var schemat för hösten redan spikad så jag kunde inte få en fast klass på kvällstid.
Väldigt övertygad om att konceptet skulle bli succé (och extremt laddad att köra igång) så fick jag in det på schemat klockan 07:35 på onsdagsmornar.
Deltagarna hittade konceptet och det dröjde bara ett par månader innan den fick prime time plats på kvällsschemat och nu fyller vi salen två gånger i veckan.

Om någon som är lite ny på dans och gruppträning funderar på att testa AfHo – men är lite nervös, vad är ditt bästa tips till den personen?
Lättare sagt än gjort, så ska man börja med att släppa garden och inte ta det på för stort allvar.
Det är bara härligheter som ska skapas – inte prestige. Jag brukar vilja att nya deltagare fokuserar på känslan i klassen, att hitta skillnaden på afro och house och sen sätta fötterna i rörelse. Vi jobbar inte så hårt på tekniker utan vi vill hitta känslan i stegen i kombination med musiken. Den absolut vanligaste kommentaren från nybörjare är “det här är den roligaste träningen jag gjort” och det får tala för sig själv.

Vi säger TACK till Sofie för att du är så proffsig, ödmjuk och ambitiös och för att du alltid representerar på bästa sätt.
Du är GRYM!

Sofie Ström

Du hittar Sofie på Nordic Wellness i Malmö och på instagram heter hon @sofie_strom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *