Om AfHo®

VAD ÄR AfHo®?

Det är en lättsam dansklass i träningsform – med mycket energi, känsla och driv.
Fokus ligger just på känsla och på att släppa loss, mer än på svåra steg.
De starkaste influenserna är Afro och House (AfHo®)

AFRO

som i stora dynamiska rörelser som öppnar upp och frigör – grymt bra för stela bröstryggar, framåt-roterade axlar och inskränkt rörlighet i överkroppen. Förutom att det främjar ökad flexibilitet så kan du se det som core-träning i dansant form då de allra flesta rörelser utgår från center och förbättrar både kroppskontroll, bålstabilitet och hållning.

HOUSE

som i fotarbete och jackin’, där du får möjlighet att stimulera koordination och motorik. Groovet gör att du får en skön känsla i kroppen och du kan bara röja loss utan prestige.
Kort sagt; funktionell rörelseglädje.

 

VEM KAN GÅ PÅ AfHo®?

Alla (som tycker om att dansa) – i stort sett.
Strukturen och upplägget av klassen är gjort så att det ska tilltala en stor publik i alla åldrar, nivåer och fysiska förutsättningar.

 

TANKEN MED AfHo®?

AfHo® är utvecklat under en relativt lång period – dels för att passa vår bransch så som den ser ut på 2010-talet – men självklart också för att hålla under en längre period än i ett par releaser.

För att dra en parallell till vardagen så finns dels Starbucks – en stor kedja där utbudet är detsamma överallt. Du som konsument kan i stort sett köpa en likadan kaffe i Stockholm som i New York.
Det är mainstream, kommersiellt, tillgängligt i varje gathörn och du vet vilken kvalitet du får när du köper ditt kaffe.

Sen finns det också de här små guldkornen, små coola unika fik här och där – som erbjuder ekologiskt, organiskt och närodlat.
Betydligt mindre skala, lite mer egdy och med en ”smalare” målgrupp.

För att dra parallellen tillbaka till gruppträning så är AfHo® en kombination av Starbucks och det personliga independent fiket.

Det är ett koncept där konsumenten känner igen sig och vet att det upprätthåller en viss kvalitet men det finns också utrymme för en viss frihet, och personlig twist.
Med andra ord; det ena behöver inte utesluta det andra.